Online programma

Breng kleur in je loopbaan

In 4 weken een heldere richting voor jouw loopbaan
Write your awesome label here.

Je beseft dat er meer in het leven is dan te blijven vastzitten in een job waar je niet gelukkig van wordt.

Je kijkt regelmatig naar vacatures ...

maar je hebt nog niets gevonden waar je echt enthousiast van wordt. Het is vaak heel moeilijk om op basis van een vacature in te schatten hoe de job echt is. Je hebt bovendien geen idee hoe je tussen al die vacatures nu die ene job kan vinden die wel bij je past. Het zijn er gewoon teveel. En natuurlijk zijn er ook jobs die niet tussen die vacatures staan. Hoe kom je dat dan te weten?

Je dacht al meerdere keren aan veranderen ...

maar toch bleef je zitten. Je hebt immers geen duidelijk beeld waar je naartoe wil. En weet je wel van dat gras dat niet groener is? Het risico om te veranderen lijkt je momenteel te groot. En je wil niet weer in de verkeerde job terecht komen. Blijven zitten lijkt je dan ook de veiligste optie, zeker zolang je niet zeker weet welke job écht bij je past.

Je ligt 's avonds in bed te piekeren over je toekomst

Je toekomst houdt je bezig. Je droomt van meer energie, meer zin, meer voldoening en plezier in je werk. Maar je hebt geen idee hoe je dat kan realiseren. In je hoofd maalt het maar door. Je bent op zoek naar oplossingen. Maar je hebt het gevoel in cirkels te lopen. Je ziet geen duidelijke richting voor jouw toekomst.

Je wil ontdekken hoe je je loopbaan nieuw leven kan inblazen- zonder vast te lopen op alle obstakels in je hoofd?

Dan is het tijd om eerst helder te krijgen naar wat je precies op zoek bent.

De 'breng-kleur-in-je-loopbaan-methode' geeft jou die helderheid. Het helpt jou ontdekken wat jij nodig hebt om elke dag het beste van jezelf te kunnen geven op het werk. Welke zaken jou doen stralen en waar jouw grootste sterktes  liggen. Stap voor stap zal je een helder beeld krijgen van hoe een droomjob er voor jou zou uitzien en welke stappen je nu vandaag al kan zetten om die droom dichter bij de realiteit te brengen.

Dit is waarom je tot nu toe je plekje op de arbeidsmarkt nog niet gevonden hebt

#1 Je ziet slechts een klein stukje van de arbeidsmarkt


#2 Je hebt geen helder zicht op wat je precies zoekt in een job


#3 Je loopt daardoor verloren en ziet geen mogelijkheden


Er bestaat een job voor jou die niet aanvoelt als werken. Waar je  geld kan verdienen met wat je graag doet. Waarom zou je dan settelen voor minder?

De
Breng kleur in je loopbaan

formule

Ontdek jouw talenten en hoe je geld kan gaan verdienen met wat je écht graag doet

#Stap 1
De juiste bril opzetten


In deze eerste stap leer je op een meer waarderende manier naar jezelf te kijken. Je ontdekt de kracht van talenten en hoe je die bij jezelf kan ontdekken.

Je leert stilstaan bij welk type inspanning voor jou moeiteloos aanvoelt.

#Stap 2
De kiemen van jouw talent

Via gerichte vragen ga je terugblikken op je leven tot nu toe om zo de kiemen van jouw talenten te ontdekken.

We gebruiken verschillende tools en methodieken om jouw talenten bloot te leggen. Zo staan we onder andere stil bij wat jouw kindertijd jou kan vertellen over jouw talent.

#Stap 3
Jouw rode draad

We staan stil bij jouw grootste flow-momenten.Door jouw flow-momenten aan een diepgaande analyse te onderwerpen, krijg je zicht op jouw rode draad: de ingrediënten van jouw droomjob.

#Stap 4
Jouw talentprofiel

Aan de hand van een concreet talentenkader stel je jouw persoonlijk talentprofiel op. Zo zie je waar jouw zone of genius, jouw persoonlijke kracht ligt. En zo kan je ook helder uitleggen aan anderen wie je bent en wat jouw sterktes zijn.

#Stap 5
Jouw bezielde droom

In deze stap ga je jouw droomjob verhelderen en visualiseren.

Door jouw droom te gaan visualiseren en helder te krijgen, ga je een duidelijk kompas voor jouw loopbaan gaan creëren.

Het geeft richting aan jouw verdere keuzes en loopbaan.

#Stap 6
Van droom naar realiteit

Wanneer je jouw bezielde droom helder hebt, gaan we de vertaalslag maken naar  de realiteit.

We geven je tips en acties die je kan ondernemen om concrete opties in de realiteit te ontdekken en te verkennen.

Je leert hoe je je droom dichter bij de realiteit kan brengen en welke kleine stappen je daartoe vandaag nog kan zetten.

#Stap 7
Je droom realiseren

Na het onderzoeken van de opties kan je keuzes maken. Je vertaalt je keuze naar een actieplan :  concrete stappen die je zullen helpen je droom waar te maken.

We reiken je ideeën aan: waar vind je info, met wie kan je gaan praten, hoe kan je je netwerk inschakelen enz.Je zal goesting krijgen om in actie te komen.Om kleine stappen te zetten richting jouw droom

En eens je dat doet, zal je niet te stoppen zijn!

Het programma 'Breng kleur in je loopbaan''Breng kleur in je loopbaan' is het meest effectieve online programma voor duurzame loopbaankeuzes.

Dit is wat je krijgt:

✅ 7 modules + inleiding

✅ een bijhorend digitaal werkboek dat je kan downloaden (in PDF)

✅ concrete opdrachten en tools

✅ toegang tot het unieke talentenkader van de Talent coach (met 42 uitgeschreven talenten) om jouw talenten te herkennen en benoemen

✅ begeleidende video's waarin ik toelichting geef bij de opdrachten en tools

De inhoud van het programma wordt stap voor stap ter beschikking gesteld. Reken op ongeveer 4 weken om het programma af te ronden. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om er langer over te doen. Je toegang tot deze cursus blijft 12 maanden geldig.
Guaranteed Security using one of the most advanced encrypted systems on the market.
The information in this page is being processed and encrypted securely using industry-leading encryption and fraud prevention tools.

Deze methode werkt! Dat bewijzen de vele getuigenissen van onze klanten

Zeeer goede begeleiding! Hierdoor heb ik echt inzicht gekregen in wat mijn talenten zijn en wat ik zoek in een job. De begeleiding voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Eindelijk ben ik er aan uit wat ik graag wil doen en hoe ik het ga doen. Bedankt ! "

- Fenna D. J.
"Ik heb een enorme energie en veel zelfvertrouwen gekregen om sterk in mijn schoenen te kunnen staan. Het was de laatste duw die ik nodig had om de juiste weg in te kunnen slaan. Ik mag mijzelf dan ook gelukkig prijzen dat ik nu in de functie werk die ik echt graag doe!"

-Nathalie V. D.
"Ik heb mijn professionele persoonlijkheid beter leren kennen en tegelijk geleerd om mijn specifieke kwaliteiten beter in de verf zetten. Dankzij het traject dat aflegde had ik het gevoel er niet alleen voor te staan in mijn zoektocht naar een tweede adem voor mijn carrière. En dat heeft - sneller dan verhoopt - ook tot resultaten geleid"

-Niko  D.H.
Lees meer getuigenissen op de website van De talent coach

Wat haal je eruit?

Na dit programma

✅  heb je een duidelijk zicht op jouw talenten en hoe deze samenwerken om jouw unieke talentprofiel te vormen

✅ weet je perfect welke taken jou energie geven en welke niet

✅  heb je zicht op jouw rode draad : de ingrediënten die je nodig hebt om je goed te voelen in een job

✅ weet je hoe jouw droomjob eruit ziet

✅  kan je duidelijk aan anderen uitleggen waar jouw sterktes liggen en waar je naar op zoek bent

✅ heb je nieuwe mogelijkheden en opties voor jouw toekomst ontdekt

✅ zie je weer een duidelijk pad voor jouw toekomst

✅ heb je meer zelfvertrouwen en straal je dat ook uit naar anderen

✅ heb je vooral veel goesting om stappen te zetten om meer kleur in je loopbaan te brengen


Kortom: je krijgt zicht op nieuwe mogelijkheden en kansen voor jouw toekomst.

En je zal vooral veel goesting krijgen om in beweging te komen, om je dromen waar te maken en van je loopbaan een bruisende bron vol energie te maken.

Waar wacht je nog op?

Vaak gestelde vragen- Is dit programma ook nuttig indien ik geen job zoek maar een eigen zaak wil starten?

Jazeker. In feite komt het starten met een eigen zaak neer op het creëren van je eigen job. Het biedt nog meer vrijheid om je job te gaan kneden naar jouw droombeeld. We staan in het programma trouwens ook stil bij hoe je van een bezielde droom naar een concreet actieplan kan gaan, wat je mogelijks tegenhoudt om je eigen zaak te starten, en hoe je die obstakels kan leren ombuigen tot kansen. Let wel: we staan binnen dit programma niet stil bij de praktische aspecten van het starten met een eigen zaak (boekhoudkundige aspecten, marketing, branding enz.). We plannen hierover later nog wel een vervolgcursus die dan mooi zal aansluiten op dit programma..

- Ik ben niet direct van plan om van job te veranderen. Is dit programma dan nuttig?

Absoluut. Je gaat toch ook niet enkel naar de garage als je auto in panne staat? Regelmatig onderhoud is altijd aangewezen. Zo ook bij je loopbaan. Door stil te staan bij jouw talenten en wat je energie geeft, kan je bewustere keuzes in je leven en loopbaan maken. We staan in het programma bijvoorbeeld ook stil bij mogelijkheden om meer te doen met je talent binnen je huidige job. Met een mooie term noemt dat jobcrafting. Studies tonen trouwens aan dat jobcrafting je tevredenheid met je job gevoelig kan verhogen.

- Is dit programma ook nuttig voor studenten?

Dit programma richt zich in de eerste plaats op professionals die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt. De gebruikte methodieken en tools zijn echter ook zeker nuttig voor studenten die een gerichte studiekeuze willen maken. Je studiekeuze kan je namelijk zien als de prille start van je loopbaan en is bepalend voor de richting die je nadien kan uitgaan op de arbeidsmarkt.
Belangrijk is dus niet alleen stil te staan bij de studie zelf, maar ook bij de latere beroepsmogelijkheden. Een diepgaand inzicht in jezelf en de opties op de arbeidsmarkt, zullen je helpen om een meer gefundeerde studiekeuze te maken, wat je kans op slagen gevoelig verhoogd.

- Op hoeveel tijd kan ik dit programma doorlopen?

De inhoud wordt stapsgewijs ter beschikking gesteld: elke week komen er 2 nieuwe modules beschikbaar. Dit betekent dat je het programma kan doorlopen op 4 weken. Je kan er echter ook voor kiezen om er meer tijd voor te nemen. Het is jouw traject, dus je kan het gerust op jouw eigen tempo doorlopen.

- Kan ik ook vragen stellen?

Ja dat kan. Er is een mogelijkheid om vragen te stellen via het online leerplatform of via mail.

- Ik twijfel of ik dit alleen zal kunnen. Is er een mogelijkheid tot extra begeleiding ?

In principe is het programma zo opgesteld dat je het volledig zelfstandig kan doorlopen. In het premium programma is wel een extra persoonlijk coachigsgesprek van 1,5 uur voorzien. We begrijpen natuurlijk dat je eventueel nog een bijkomende persoonlijke sessie wil boeken om wat zaken af te toetsen of eens een extern perspectief te krijgen. Individuele coaching kan altijd bijgeboekt worden aan het standaard uurtarief .

- Hoeveel tijd en inspanning vraagt dit programma?

Dit is een programma dat wel wat tijd en energie van je zal vragen. Zie het als een waardevolle investering in je toekomst: door nu uitgebreid stil te staan bij wie je bent en wat kleur brengt in je leven, kan je waardevolle inzichten krijgen die je je hele loopbaan kan meenemen.

Heel concreet voorzie je toch best  1 à 3 uur per week waarin je met de oefeningen en opdrachten kan bezig zijn. Al zal dat zeker niet elke week het geval zijn: sommige modules zijn wat beperkter, anderen vragen dan weer wat meer tijd. En de ene persoon vliegt erdoor en de andere neemt er graag wat meer de tijd voor. Hoe dieper je gaat, hoe meer je eruit haalt natuurlijk. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de opdrachten te spreiden indien je een drukke agenda hebt. Je hebt 12 maanden de tijd om het programma af te ronden.

- Komen er ook tips voor het solliciteren aan bod?

Doorheen het programma leer je jezelf en je talentprofiel beter kennen. Dit zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat tijdens sollicitaties. Je zal meer vertrouwen voelen in jezelf, je sterktes beter kunnen verwoorden en duidelijker kunnen aangeven wie je bent en waar je naar op zoek bent.  We staan ook stil bij hoe je jouw kansen op het vinden van een job kan verhogen en wat je daar concreet voor dient te doen. Het programma is echter omvat echter geen uitgebreide sollicitatietraining. Als je bv graag wil weten hoe je een onderscheidend en krachtig CV opmaakt, is de cursus '''krachtig CV' misschien wel interessant voor jou.  Hierin krijg je concrete tips over het opstellen van een krachtig, talentgericht CV en je krijgt er toegang tot een aantal DIY-templates waarmee je in no-time je eigen krachtig CV tevoorschijn tovert.

We plannen later nog meer cursussen rond solliciteren. Laat gerust weten aan wat je specifiek nood hebt, dan houden we hiermee rekenen bij het uitwerken van nieuwe cursussen en programma's.Gemaakt met